top of page

Buitenspeeldag 2024

Ondanks de regen van de weken voor de op zondag 2 juni gehouden buitenspeeldag is deze dag een succes geworden. Op dit kinderevenement zijn veel kinderen afgekomen.

Kinderen uit de buurt Caumerveld – De Erk, maar ook kinderen vanuit de aangrenzende wijken Douve Weien, Molenberg, Aarveld/Bekkerveld en Heerlerbaan hebben, ondanks de modder hier en daar, een prachtige dag beleefd.

Het was genieten van allerlei attracties, waarbij de 17 meter lange stormbaan, het kratklimmen op zeer veel belangstelling konden rekenen. Ook het knutselen en schminken werd druk bezocht.

Een onverwacht groot succes bleek de gesponsorde zandbak door Benders BV. Terwijl de kleintjes naar hartenlust speelden, kwamen op de banken rondom de zandbak vele buurtbewoners met elkaar in gesprek.

Het kratklimmen en bouwen met elastiek werden overigens voortreffelijk geregeld door scouting Bekkerveld.

Om er voor te zorgen dat er ook voldoende werd gedronken, was er ranja te drinken voor de kinderen. Daarnaast was er voor iedere bezoeker gratis koffie, thee en drinkwater.
De door Plus Winnubst en Eet-Idee beschikbaar gestelde bananen en appels werden daarbij met plezier verorberd.

Er zijn vele uren voorbereiding aan vooraf gegaan en het was een grote uitdaging genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen, maar als je dan de stralende kindergezichtjes ziet en de nieuwe verbindingen en contacten ziet ontstaan, was het allemaal de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar!

Tot slot moeten we opmerken dat ook  postcode loterij hun steun en medewerking hebben verleend.

Jongeren in de wijk

 

De rol van jongeren in de wijk is op dit moment enigszins onderbelicht.

Het bestuur tracht de jongeren werkgroep opnieuw op te tuigen en uit te breiden.

Wij zoeken enthousiaste bewoners/vrijwilligers die zich met activiteiten voor de jeugd willen bezig houden.

Haloween 2023

Een griezelig gezellige Halloween Happening

Buitenspeeldag 2023

De op zondag 11 juni gehouden buitenspeeldag is een groot succes geworden. Op dit (voor de eerste keer door vrijwilligers van de buurtvereniging georganiseerde) kinderevenement zijn ruim 150 kinderen afgekomen.

Kinderen uit de buurt Caumerveld – De Erk, maar ook kinderen vanuit de aangrenzende wijken Douve Weien, Molenberg, Aarveld/Bekkerveld en Heerlerbaan hebben een prachtige dag beleefd.

Het was genieten van allerlei attracties, waarbij de 17 meter lange stormbaan, het kratklimmen en het schieten met pijn en boog op zeer veel belangstelling konden rekenen. Ook het knutselen en schminken werd druk bezocht.

Een onverwacht groot succes bleek de gesponsorde zandbak door Benders BV. Terwijl de kleintjes naar hartenlust speelden, kwamen op de banken rondom de zandbak vele buurtbewoners met elkaar in gesprek.

Het kratklimmen en pijl en boogschieten werden overigens voortreffelijk geregeld door scouting Bekkerveld.

Om er voor te zorgen dat er ook voldoende werd gedronken, waren er pakjes drinken voor de kinderen beschikbaar. Daarnaast was er voor iedere bezoeker gratis koffie, thee en drinkwater.
De door Plus Winnubst en Eet-Idee beschikbaar gestelde appels werden daarbij met plezier verorberd.

Natuurlijk moeten we ook de vrijwilligers die geholpen hebben om de dag tot een succes te maken bedanken. Met name Laurie en Tom die gestart zijn met het plan en dit fantastisch hebben uitgewerkt. Er zijn vele uren voorbereiding aan vooraf gegaan en het was een grote uitdaging genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen, maar als je dan de stralende kindergezichtjes ziet en de nieuwe verbindingen en contacten ziet ontstaan, was het allemaal de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar!

Haloween 2022

Een griezelig gezellige Halloween Happening

 

Vrijdag 4 november was het zover: honderden kleine heksen en monsters overspoelden onze wijk, begeleid door vaak in roze gehulde volwassen skeletten!

Ondanks dat er meer dan 700 aanmeldingen waren, was het gewoon gezellig druk in het wandelgebied. Er was ontzettend veel te zien. Veel meer dan op de wandelkaart met 25 hotspots was aangegeven.

In de aanloop naar vrijdag raakten steeds meer wijkbewoners ervan overtuigd dat ze iets moesten doen. En dat hebben we geweten! Er ontstonden de meest geweldige, griezelige, levende (of niet 😉), wonderlijke, spannende, grote en kleine Halloween acties.

Bij dezen willen we dan ook iedereen die heeft meegewerkt aan dit succesvolle evenement bedanken voor hun inzet en creativiteit. Menigeen die zijn tuin, oprit of een straatplantsoen had ingericht en versierd, beleefde ook zelf het grootste plezier. De kids maar zeker ook de volwassenen die met de tocht hebben meegelopen, hebben genoten.

Beelden zeggen meer dan woorden. Kijk vooral naar onderstaand filmpje en laat u inspireren voor een volgende keer….

Inderdaad… er komt gegarandeerd een volgende keer! Het rommelt onder de grond alweer een beetje en dat zal zeker sterker worden richting november 2023.
We houden u op de hoogte!

 

 

 

 

halloween flyer voorkant 2023.png
bottom of page